Indvielse af den nye cykelsti

Lørdag den 8. september 2018 indvies den nye cykelsti mellem Taps og Vonsild med bl.a. taler, cykeltur og servering af pølser, vand, sodavand og kaffe.

I samarbejde med Taps.dk inviterer Kolding Kommune til indvielse på Taps Stationsvej 3B i Taps, kl. 9.30-11.00.

Kl. 9.30 indvier borgmester Jørn Pedersen og Jakob Ville, formand for Teknik- og Klimaudvalget, den nye cykelsti med taler og snorklipning. Herefter bliver der mulighed for at prøvekøre den nye cykelsti til Vonsild – en strækning på 5,6 km hver vej. For borgere, der ikke har lyst til at cykle, bliver der udpeget ruter til løbe- og vandreture i Taps-området.

Det kommunale projekt 60+Frisk benytter også lejligheden til at lancere et nyt tandemcykelprojekt, hvor svagtseende og andre med et handicap kan komme ud at cykle.

Cykelstien stadig ujævn

Selv om cykelstien Taps-Vonsild nu indvies, så er den nogle steder noget ujævn. Det skyldes, at det endelige slidlag – det øverste lag asfalt – først bliver lagt på til foråret.

”Cykelstien skal nok blive helt jævn og komfortabel at køre på, når det nye slidlag bliver lagt på. Men før vi gør det, skal cykelstien have tid til at sætte sig hen over vinteren. Når vandet fryser og tøer, kan der opstå sætningsskader, som skal udbedres, før det endelige slidlag kommer på. Da vi hen over sommeren har udskiftet en række af de mange underløb, som har vist sig at være i dårlig stand, kan vi ikke være sikre på, at cykelstien har sat sig. Derfor er vi nødt til at vente med det sidste lag asfalt til maj,” forklarer trafikchef Martin Pape, Kolding Kommune.

Sidste brik i ny supercykelsti

Strækningen Taps-Vonsild er sidste brik i den nye supercykelsti, som binder Christiansfeld og Kolding sammen og gør det attraktivt for flere cyklister at pendle mellem Christiansfeld, Taps, Vonsild og Kolding. Nu kan man cykle hele vejen fra Kolding midtby til Christiansfeld på cykelsti.

Den nye cykelsti mellem Taps og Vonsild har været ramt af en række forsinkelser og ikke haft nogen nem fødsel. Bl.a. har det usædvanlige vejr med hård vinter helt ind i marts og dernæst masser af regn gjort det svært for entreprenøren at arbejde i den tunge lerjord, som kendetegner området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.