FORMANDENSBERETNING FOR ÅRET 2015.

FORMANDENSBERETNING FOR ÅRET 2015.

I samarbejde med menighedsrådet lagde vi ud med fastelavnfest på skolen, med en rimelig, god tilslutning.

Fra landsbypuljen i Kolding kommune havde vi for 2015, fået tildelt 55.oookr. til nogle af de af følgende nævnte aktiviteter.

I midten af april var der arbejdweekend. Dels med at indsamle affald fra grøftekanterne, men også med et rigtig godt stykke ingeniørarbejde. Her blev ”langebro” etableret også den romantiske buede bro. Den grønne container fik tag på. Bord/bænkesæt, shelterne og bålhytten blev malet og flere andre ting blev fikset. Men frem for alt, selv om der virkelig blev slidt i det, og nået meget, var der plads til hygge, og vejret kunne ikke have været bedre.

Senere kom nye bord/ bænkesæt til, og jeg skal da love for de var i samlesæt. Så der skulle måles, bores, skrues og males.

Derudover har vi købt grus til stierne, som Tommy flittigt har lagt ud hen over året, når tid og vejr har været til det.

Sidst i maj holdt Søren Boysen sin lille private Champions league turnering med fodbold, hygge og storskærm. Jeg tror aldrig, at have set en mand bære så mange kasketter på ` en gang. Stævneleder, pølsemand, kasserer, koordinator, initiativ tager og mange andre poster.

Det lokale fodboldhold har også hygget sig, og været i stand til med sikkerhed, at tilkæmpe sig en flot andenplads i næsten hver eneste kamp.

Krolferne synes at trives, og holder et stabilt medlemstal af både lokale og udefra kommende. De drikker meget kaffe – gud ved om der er punch blandet i?

Men de har et par trofaste greenkeepere til at hold stråene korte.

Mountainbikenes aktiviteter har jeg ikke helt styr på, men de kører året rundt, dag og nat, og har til tider så meget lys på, at man tror, der er invasion fra fremmede planeter.

Sankt Hans hvor vi nåede at brænde bålet af, før andre gjorde det for os. Det har åbenbart virket, at jeg har været lidt striks med, hvilket og hvornår, der måtte være brænde i området. Men dels gider Tommy og jeg ikke længere gå og fiske det op af bækken, og dels vil vi gerne hindre de ”udefra kommendes” fester med støj og kørsel, til lang ud på sommernætterne. Skal nogen lokale lave et lille bål, står der en pæn stabel brænde bag børnehaven.

Vi kunne godt have ønsket, at lidt flere kom ned for at grille og spise til Sct. Hans, men måske skal der et andet koncept til?

Så var der sommerfesten i august – hold da op – den var fantastisk. Vel tilrettelagt og timet, men med plads til hygge for hele familien og frem for alt, til at betale selv om, man var med hele dagen. En stor tak til teamet bag. Håber det kan gentage sig, nu har vi i hvert fald drejebogen.

Hen på året fik vi udskiftet alle de røde og blå stoles beskyttelsespropper på benene.

Lige efterårsskiftet kaldte hjertestarteren på nye batterier og elektroder. Pris knap 2.ooo kr. begge opgaver samt udgiften til hjertestarteren delte vi med Taps ketcher klub.

Planen om etablering af minigolf er sat på standby. Forhindringsbanerne var i for dårlig stand og opgaven blev for stor. Vi har dog de 3 bordbænkesæt, der var med i handelen i brug. Jern og kugler, finder vi måske noget at bruge til.

Beachvolley kunne se bedre ud, men vil det blive brugt, og nu når skolen forsvinder?

Fodboldgolfbanen, Den skal give et bedre afkast og bruges mere hvis den fortsat altid skal stå spilleklar. Måske kan der i samråd med Kim være andre aktiviteter på arealet.

Der har været en kedelig episode vedr. leje af den lille gymnastiksal. Ved en fejl er der automatisk, som man plejer, booket fuldt hus. Desværre har der samtidig været knas med vores e-Box, og jeg har overset/slettet en mail. På det grundlag har det ikke været mulig efterfølgende, at få reduceret/slettet beløbet på godt 10.000 kr. for en ubrugt sal. Hovedansvaret for fejlen ligger ubetinget hos mig som formand. Der for er jeg naturligvis nødsaget til, uden for tur, at sætte min post til afstemning.

I torsdags gik vores ansøgning fra landsbypuljen til 2016 glat igennem. 25.ooo kr. til grus og maskinudgifter. 20.000 kr. til mere læ i bålhytten, en lille platform ud i dammen nede ved stien i syd og en bynær udfordrings bane til mountainbike.

Afslutningsvis vil jeg gerne på bestyrelsens, forsamlingens og vel også på byens vegne sige rigtig mange tak til alle, der har ydet en indsats. Nogen har brugt rigtig mange kræfter og timer på at lægge grus ud, slå græs, arrangere sommerfest, fastelavn, Sct. Hans, eller lave fællesspisning og mange andre gøremål. -. Tak for det.

Formand for Taps.dk
Kai Eskelund